Съвет към Ноле: Върни Бекер в екипа си



06-05-2017 09:03 | Николай Драганов

Световният №2 Новак Джокович получи съвет от бившия капитан на Югославия за Купа Дейвис Радмило Арменулич да върне легендата Борис Бекер като свой треньор. Вчера сърбинът обяви, че се разделя с целия си треньорски екип, начело с дългогодишния му партньор в тура Мариян Вайда.


От миналогодишни "Ролан Гарос" Джокович сякаш не е същия играч, а през този сезон успя да спечели само един трофей - в Доха в началото на годината, след което не е прескачал дори четвъртфиналите в нито една надпревара. 


"Очаквах този ход, защото резултатите на Джокович в последните месеци са далеч под тези, които се изискват за един световен №1", заяви Арменулич, цитиран от Евроспорт. "Нещо трябваше да се промени, защото този отбор стана нещо като негово семейство и мисля, че Джокович взе правилно решение", добави той.


"Сега би трябвало да назначи треньорски щаб, ръководен от някое голямо име като Борис Бекер, Пийт Сампрас или някой от този род. По мое мнение, да върне обратно Бекер би било най-добрия вариант, защото той играеше най-добрия си тенис именно под ръководството на Бекер", обясни Арменулич. 


"Той не става по-бърз и това означава, че ще трябва да смени от дълги разигравания към по-кратки точки. Това означава, че ще трябва да търси повече точки на мрежата и уинъри от основната линия, което изисква треньорство, което имаше под ръководството на Бекер. Сигурен съм, че е било негово решение да се раздели с досегашния си щаб, но най-вероятно се е консултирал и със страничен човек, защото отстрани нещата се виждат по-добре", заключи той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини