Дел Потро с прочувствено писмо до дядо си



06-05-2017 09:33 | Николай Драганов

Силно и прочувствено посмъртно писмо написа Хуан Мартин дел Потро до своя дядо, който почина в сряда. Заради трагедията аржентинецът се наложи да прекрати участието си на турнира в Ещорил пресрочно.


"Благодаря ти, че беше дядото, когото всеки внук би искал да има. Благодаря ти, че беше невероятен човек. Благодаря ти, че беше опора за семейството, ние чертаехме своя път благодарение на твоето смирение и борбен дух. Благодаря ти, че ми показва колко е важно да се трудя здраво. Благодаря ти за подкрепата ми в мечтата ми да стана професионален тенисист. Благодаря ти, че ми подари тениска на Бока Хуниорс, когато бях дете", написа Дел Потро в Инстаграм.


"Благодаря ти, че преди Олимпиадата в Рио ме насърчаваше, като ми каза да не се завръщам без медал. Благодаря ти, че ме предизвика, когато казах, че ще е трудно да спечеля Купа Дейвис, а ти се ядоса: Ако не възнамеряваш да я печелиш и да ми донесеш трофея, изобщо не отивай". Благодаря ти, че ме изчака да си кажем довиждане, преди да си тръгнеш с всички прекрасни спомени, които имахме. Обичам те, дядо. Почивай в мир", завърши той.


Аржентинецът ще пропусне "Мастърс" турнира в Мадрид, но ще се завърне обратно на корта за този в Рим, преди да дойде време и за "Ролан Гарос".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини