Дел Потро с прочувствено писмо до дядо си06-05-2017 09:33 | Николай Драганов

Силно и прочувствено посмъртно писмо написа Хуан Мартин дел Потро до своя дядо, който почина в сряда. Заради трагедията аржентинецът се наложи да прекрати участието си на турнира в Ещорил пресрочно.


"Благодаря ти, че беше дядото, когото всеки внук би искал да има. Благодаря ти, че беше невероятен човек. Благодаря ти, че беше опора за семейството, ние чертаехме своя път благодарение на твоето смирение и борбен дух. Благодаря ти, че ми показва колко е важно да се трудя здраво. Благодаря ти за подкрепата ми в мечтата ми да стана професионален тенисист. Благодаря ти, че ми подари тениска на Бока Хуниорс, когато бях дете", написа Дел Потро в Инстаграм.


"Благодаря ти, че преди Олимпиадата в Рио ме насърчаваше, като ми каза да не се завръщам без медал. Благодаря ти, че ме предизвика, когато казах, че ще е трудно да спечеля Купа Дейвис, а ти се ядоса: Ако не възнамеряваш да я печелиш и да ми донесеш трофея, изобщо не отивай". Благодаря ти, че ме изчака да си кажем довиждане, преди да си тръгнеш с всички прекрасни спомени, които имахме. Обичам те, дядо. Почивай в мир", завърши той.


Аржентинецът ще пропусне "Мастърс" турнира в Мадрид, но ще се завърне обратно на корта за този в Рим, преди да дойде време и за "Ролан Гарос".

_____
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини