Кареньо Буста грабна трофея в Ещорил



07-05-2017 19:35 | Николай Драганов

Пабло Кареньо Буста спечели трета титла в своята кариера и първа за 2017 година след победа с 6:2, 7:6(5) над Жил Мюлер на финала на турнира от сериите ATP 250 в Ещорил.


За 25-годишният испанец това е първи трофей на червени кортове след двете титли на хард в Москва и Уинстън-Салем през 2016 година. Кареньо Буста игра финал в Ещорил и през миналата година, но тогава отстъпи за сметка за Николас Алмагро. 

 

От своя страна Жил Мюлер не успя да повтори успеха си от началото на годината в Сидни, когато спечели своя първи трофей от ATP. Днешният загубен финал е под №6 за 33-годишният играч от Люксембург - дълга история на разочарования, започнала още през 2004 година във Вашингтон, преди да бъде сложен край в Австралия през януари тази година.

 

Днешният успех е втори за Кареньо Буста в три мача срещу Мюлер. По-опитният от двамата играчи спечели първият им мач през 2015 година на Australian Open, но няколко месеца по-късно, именно в Ещорил, Кареньо Буста взе реванш.


Финалният двубой започна доста странно - с два пробива на нула, като първи до такъв стигна испанецът, но минути по-късно той на свой ред загуби подаването си без да спечели точка. При 2:2 обаче Кареньо Буста отново проби на 0, а след това успя не само да затвърди, но и да пробие още веднъж, което се оказа достатъчно за крайното 6:2.


Двамата стабилизираха подаването си във втория сет, в който беше разиграна и съответно спасена от Жил Мюлер една единствена точка за пробив в седмия гейм. В тайбрека 25-годишният испанец показа по-здрави нерви, проби първи и макар да загуби подаването си за 5:5, успя да поведе отново, а малко по-късно да затвори мача с втори минипробив, реализиран на мачбол. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини