Григор Димитров с първа победа на клей за сезона (снимки)



08-05-2017 14:54 | Станко Димов

Григор Димитров започна с победа участието си на „Мастърс 1000” турнира на червени кортове в Мадрид. В двубой от първи кръг най-добрият ни тенисист се наложи със 7:6 (7), 6:4 над ветерана от Германия Филип Колшрайбер.

За Димитров това беше първа победа на клей през сезона, както и първа на тази настилка от повече от година насам (за последно беше победил Иво Карлович на полуфиналите в Истанбул в края на април 2016). Освен това българинът прекъсна негативната серия от 4 последователни загуби, която регистрира в последните 2 месеца.

Във втори кръг в испанската столица Димитров ще срещне победителя от двубоя Иво Карлович – Роберто Баутиста Агут. Следващият мач на българина ще бъде в сряда.  Днес Григор беше подкрепян от 100 българи, които заеха места на препълнените трибуни на „Аранча Санчес Викарио”.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Първият сет започна равностойно, като първи до пробив стигна Колшрайбер. Германецът успя да се възползва от поредица непредизвикани грешки на Григор и осъществи брейк за преднина 3:2. В ответния гейм обаче българинът на свой ред стигна до точки за пробив и успя светкавично да изравни резултата – 3:3.

В десетия гейм Димитров получи два сетбола, но с начален удар на своя страна Колшрайбер се измъкна. Така се стигна до тайбрек, в който драма не липсваше. Григор първи направи минипробив и поведе с 6:3 точки, но пропиля и трите сетбола. В последствие българинът пропусна и сетбол №6, за да се възползва при седмата си възможност да приключи сета – 9:7 точки след 58 минута игра.

Втората част започна по мечтан за Димитров начин – с пробив. Колшрайбер обаче успя да навакса изоставането си в шестия гейм и изравни за 3:3. Малко по-късно Григор нанесе решаващ удар и осъществи нов брейк за преднина 5:4, след което сервирайки за мача взе подаването с- 7:6 (7), 6:4 след близо два часа игра при 30 градуса температура на въздуха.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини