Четирима българи на осминафинал в Созопол



10-05-2017 21:59 | Tennis24.bg

Четирима българи се класираха за осминафиналите на международния турнир по тенис за мъже „Санта Марина Къп“ с награден фонд 15 000 долара от календара на Международната федерация по тенис (ITF), който се провежда на тенис центъра на ваканционно селище „Санта Марина“ в Созопол. След Калоян Димитров, който преодоля първия кръг вчера, днес с победи започнаха и Димитър Кузманов, Тихомир Грозданов и Тед Бачев, съобщиха организаторите.


Поставеният под №4 в основната схема Димитър Кузманов се наложи над Габриел Донев със 7:6(3) 7:6(3) в продължил близо 2 часа мач. Тихомир Грозданов пък отстрани румънеца Виктор-Мугурел Анагнастопол с 6:1 2:0 и отказ на съперника поради заболяване. Утре двамата съотборници от националния ни тим за Купа „Дейвис“ ще се изправят един срещу друг, което означава сигурно българско участие в четвъртфиналите на „Санта Марина Къп“.


20-годишният Тед Бачев спечели първата си точка за световната ранглиста на АТП с победа над Радослав Шандаров със 7:5 6:1 в двубой между двама български квалификанти. За Бачев това бе четвърти пореден успех в Созопол, а негов следващ противник ще бъде румънецът Георге Ботезан, който отстрани днес поставения под №5 в основната схема Кайо Силва (Бразилия) с 4:6 6:1 6:2.


Осминафиналите на сингъл ще се играят утре от 10:00 ч., а след тях са полуфиналите на двойки, които ще са без българско участие. Последните ни представители на двойки Габриел Донев и Александър Донски отпаднаха на четвъртфинал с 3:6 6:1 8:10 срещу първите поставени Виктор-Мугурел Анагнастопол и Виктор Влад Корнеа (и двамата от Румъния).


Международният турнир за мъже „Санта Марина Къп“ е поредното състезание от богатия календар на ТЦ „Санта Марина“, който се реализира в партньорство с Българската федерация по тенис (БФТ), Община Созопол, Тennis24.bg, Angel’s Estate, Isostar, Верига 17+, Национална тенис лига (НТЛ) и Интерактивна тенис лига (ITL).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини