Джокович: Намалихме дистанцията от Федерер и Надал



28-01-2011 05:55 | Николай Драгиев

Въпреки класирането си за финал на Australian Open 2011 Новак Джокович отчита, че Рафаел Надал и Роджър Федерер остават основните претенденти за най-големите турнири през сезона.

Независимо от това сърбинът смята, че дистанцията между първите двама и всички останали е намалена, което е добре за тениса като цяло.

"Все още те са по-напред и всички останали сме зад тях. Не можем да говорим, че идва нова ера. Хубавото е, че повече са играчите, които могат да ги победят," отчете Ноле след триумфа над Федерер.

"Федерер и Надал са отличен пример за големи шампиони. Те доминираха в последните пет-шест години и бе много сложно да им се противопоставиш. Особено трудно бе на големите турнири, където те разкриват най-доброто от играта си. Сега това малко по малко се променя, а това е много добре за самия спорт," смята още сърбинът.

Ноле не очаква лесно да спечели финалния мач в неделя, въпреки отличната си игра. "Очевидно е, че тук настилката ми подхожда, след като за втори път достигам до финал. Играя наистина добре, след като съм загубил само сет до момента.

"Не може да предвидиш какво ще се случи в такъв голям финал. Всеки дава максимума си, за да спечели. Така че няма фаворит. Просто очаквам добър мач," коментира Джокера.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини