Шампионката от Мадрид за Tennis24.bg: Останах позитивна след загубения тайбрек



14-05-2017 09:10 | Златка Замова

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Испания

 

25-годишната Симона Халеп се появи с широка усмивка пред журналистите след като изигра 3-и пореден финал в мадридската „Каха Махика“ и дублира титлата си след успех с 7:5, 6:7 (4), 6:2 над Кристина Младенович. 

 

„Гордея се с тази титла, беше много важно да я защитя, тежка е и ще ми служи за самочувствие, че мога да печеля големи турнири", обясни Симона. "Започнах зле годината, но си върнах самоувереността. Финалът беше страхотен, Кики игра страхотно, удари толкова много линии (смее се). Фокусирах се върху дроп-шота й, тактиката ми беше да я притесня", добави Халеп, след което уточни, че в момента не мисли за следващите турнири, а иска да се наслади на момента в Мадрид.

 

Румънската звезда си напраи снимки с организаторите, подавачите на топки, работници и доброволци в турнира, в прес-залата помоли фотографите да я снимат с трофея, преди да си направи и селфи.  


На въпрос на Tennis24.bg какво и е минало през главата в края на втория сет сет, когато след 2 часа игра почти бе спечелила, но сдаде тайбрек с 4:7 и трябваше да играе трети сет, Симона отговори:  „При 2:3 сервиса ми отиде в аут и се разстроих, загубих тайбрека, но нямах негативни мисли, а останах позитивна. Съвзех се, заиграх по-агресивно и спечелих“.


По време на пресконференцията Халеп се пошегува с журналистите и ги призова да задават по-смело въпроси „Хайде, шоколадовия мус ме чака“, благодари специално на румънския собственик на турнира Йон Циряк за вниманието: „Тази година имам снимка с Г-н Циряк с трофея, той все иска да съм перфектна, аз се старая, ще ме скастри за втория сет... Просто съм му много благодарна за подкрепата.Хубаво е да чуя, че съм „най-добрата тук“ и ще е прекрасно да играя така на всички турнири", пожела си щастливата шампионка. Тя призна, че Мадрид се превръща в много специално място за нея и е много благодарна за подкрепата на хората от трибуните. 


Благодарение на своя успех, Симона Халеп си заслужи чек за над 1 млн. евро и добави 1000 точки към своя актив, които ще и позволят в началото на следващата седмица да се изкачи до №4 в света.  За финал Халеп благодари специално на своя екип. „От 3 години не съм сменяла треньор, преди го правех на 6 месеца. Дарън Кейхил знае как да ме успокои, откакто съм с него съм по-добър състезател. Той ме научи как да бъда отдадена на спорта и да играя и тренирам без стрес".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини