Матадора е на върха и в Мадрид



14-05-2017 21:34 | Станко Димов

Рафаел Надал продължава с наказателната си акция в сезона на клей в Европа. Бившият №1 в света спечели трети последователен турнир, след като победи Доминик Тийм на финала в Мадрид. В отделните части Рафа се наложи със 7:6 (8), 6:4 за малко повече от 2 часа игра, като по този начин спечели титлата в испанската столица за пети път в кариерата си.

Освен това Надал изравни Федерер по брой спечелени титли от началото на сезона – 3, но вече води на швейцареца в годишната класация Race To London. С триумфа в Мадрид Рафа успя да защити точките до Синсинати от миналия сезон.

Надал и Тийм изиграха изключителен първи сет, който продължи час и 20 минути и в който и двамата бяха близо до успеха. 23-годишният австриец първи успя да стигне до пробив и поведе с 3:1 гейма, но местният любимец отговори подобаващо и изравни за 3:3. При 5:4 в своя полза Надал поведе с 40:0 и получи 3 последователни сетбола.

Тийм обаче отказа да се предаде, намери първия си сервис и успя да спечели подаването си и да изравни за 5:5. В последствие се стигна до тайбрек, където при 6:5 Тийм стигна до първия се сетбол. При 8:7 австриецът отново беше на точка от сета, но и този път не успя. Рафа също пропусна сетбол при 7:6, но успя да затвори сета с 10:8 точки и изправи на крака публиката в Мадрид.

Окрилен от успешната развръзка на първата част, Надал стартира по великолепен начин втория сет и проби подаването на Тийм. В ответния гейм Матадора беше изправен до стената, но се измъкна от ситуацията и затвърди за 2:0 гейма. До края на двубоя Рафа одържа подаването си, макар Тийм да имаше няколко шанса да върне брейка в последния гейм, и се поздрави с трофея.

Припомняме, че само преди няколко дни Надал и Тийм се срещнаха и на финала в Барселона, като тогава Рафа пак се наложи в два сета. Общо испанецът има 4 победи и 1 загуба в двубоите срещу 7-години по-младия си опонент.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини