Рожденикът Мъри: Рождените дни не ме интересуват, мисля за Рим



15-05-2017 09:29 | Николай Драганов

Световният №1 Анди Мъри навършва 30 години днес, но по-важно от празника му в момента е представянето му през тази седмица на "Мастърс" турнира в Рим. През миналата година британецът успя да грабне трофея от италианската столица, но през този сезон засега не успява да покаже тениса, който го изведе на върха в ранглистата.


"Разговарях с отбора си вчера, и всички твърдяха: да станеш на 30 или 40, това са големи рождени дни. Но аз никога не съм разсъждавал така за никой рожден ден", каза Мъри по време на своята пресконференция в неделя в Рим преди старта на турнира.


Част от причините: Мъри е бил далеч от дома през последните 15 години на този ден. Последният случай, който си спомня да е прекарал със семейството си, е когато е бил на 14. "Винаги съм бил някъде на път и никога с моето семейство или приятели. Те не значат много за мен", призна Мъри относно своя рожден ден.


Макар през миналата година да успя да победи Новак Джокович в Рим, Мъри е наясно, че статута на актуален шампион няма да му донесе нищо през тази седмица. "Ако се представяш добре, ако условията паснат на твоята игра, можеш да направиш добър турнир. Надявам се да успея", пожела си той. 


Мъри започва от втори кръг, където ще срещне местния любимец Фабио Фонини, надиграл в първи кръг своя сънародник Матео Беретини в неделя. Мъри води с 3:2 в преките двубои срещу Фонини, като е спечелил последните им два мача. Но Фонини е един от малкото играчи, които успяха да вземат сет от Рафаел Надал в сезона на клей.


"Фабио е един от добрите играчи на клей, без съмнение. Той очевидно ще бъде и много силно мотивиран, струва ми се, защото играе в Италия. Имал съм трудни мачове с него в миналото, така че няма да е лесно. Определено ще трябва да играя добре, ако искам да имам шанс да спечеля", завърши световният №1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини