Шарапова: Целта ми е да бъда №1



Шарапова: Целта ми е да бъда №1
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
16-05-2017 10:54 | Николай Драганов

Мария Шарапова записа победа в първи кръг на турнира в Рим, която и позволи да събере достатъчно точки, за да намери място по право в квалификациите за Уимбълдън. Рускинята обаче не изненада никого като обяви, че има далеч по-високи цели.


"Определено имам очаквания към себе си. Когато си печелил големите трофеи и си бил №1 в света, ти познаваш това усещане. То остава някъде в теб... и ти знаеш за какво работиш", коментира Шарапова, която днес ще излезе за своя мач от втори кръг срещу Миряна Лучич-Барони.


"С удоволствие бих изпитала тези емоции отново. Разбира се, че това е моята цел. Но както вече казах - важна е всяка седмица. Може би не играх най-добрия си тенис, но си отворих възможностда изиграя още един мач, който се надявам да бъда по-добра от предишния", добави рускинята.

 

Маша призна, че не е била наясно, че през тази седмица е бил крайният срок за натрупване на точки за място на Уимбълдън. "Ох, така ли? Вие може би предполагате, че аз знам тези неща, но като цяло аз мисля седмица за седмица, всеки следващ мач е моят приоритет. Когато не си бил на корта за официален двубои 15 месеца... Фактът, че отново съм тук и играя в три поредни седмици е нещо сериозно. Това е моят фокус към момента", подчерта тя.


Петкратната шампионка от Големия шлем ще разбере в четвъртък дали ще получи уайлдкард за участие на "Ролан Гарос".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини