Мъри: Не играя добре, но ще променя това



17-05-2017 12:00 | Николай Драганов

Световният №1 Анди Мъри преживя поредно разочарование през 2017 година, след като отпадна още в първи кръг на "Мастърс" турнира в Рим. Британецът беше победен в два сета от Фабио Фонини и твърде рано се раздели с надеждите си да защити трофея, спечелен от него във Вечния град през миналата година.


През миналата година Мъри не изгуби нито един сет по пътя към титлата, но този сезон стана първият от 2008-ма година насам играч, който е спечелил трофея, а на следващата година отпада в първи кръг.

 

"Той взимаше топката много рано, изпращаше я в близост до линиите и доминираше в повечето точки. Обикновено по време на мачовете опонентът ти дава някои възможности със своите грешки, а ти създаваш и сам няколко възможности пред себе си. Това определено не се случи днес - всички шансове, които имах, бяха само когато той грешеше. Сигурен съм, че имаше много неща, които можех да направя по-добре", коментира Мъри, който за пореден път бе попитан дали по-слабите му резулати имат връзка с изкачването му на върха в ранглистата.


"Просто не играя добре и не мисля, че това има нещо общо с ранкинга ми. Непрекъснато ме питате това и вече не знам какво се очаква да отговоря. Това не е опрадание. Аз съм в челото на ранглистата вече десет години. Имам предвид, в последните седмици просто не играя добре, не играя добър тенис, трябва да се опитам да променя това", призна световният №1.


"Вярвам, че ще успея и трябва да го направя бързо, защото предстоят много важни турнири. Наистина вярвам, че мога да се представя добре на тях. Трябва бързо да променя нещата. Знам, че след последните седмици много хора си мислят, че нямам шанс на "Ролан Гарос". Но аз вярвам, че имам. Разбира се, няма да е лесно, ще трябва да поработя доста, да се подготвя добре всеки ден", закани се британецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини