Мугуруса си уреди мач с Винъс



18-05-2017 20:03 | Любомир Тодоров

Шампионката от "Ролан Гарос" Гарбине Мугуруса стигна до четвъртфинал в Рим, където я очаква неостаряващата Винъс Уилямс.


Третата поставена испанка се наложи днес над Юлия Гьоргес от Германия със 7:5, 6:4. В първата част Мугуруса успя да направи единствения пробив в 11-ия, гейм, след което трябваше да спаси точка за рибрейк, преди да затвори сета.


Във втория Гьоргес поведе с 4:1, но последва обрат от страна на родената в Каракас Гарбине, която спечели останалите геймове до края на двубоя.


Винъс Уилямс, която е №9 в схемата, победи петата Йохана Конта от Великобритания с 6:1, 3:6, 6:1. Така американката, която е на 36, е на четвъртфинал в Рим 19 години след дебюта си във Вечния град.


Уилямс е спечелила и трите мача срещу Мугуруса, но последната им среща беше през 2015-а в Ухан, когато Винъс спечели с 6:3, 3:0 и отказ на испанката.


В друг четвъртфинал в петък ще играят Кики Бертенс и квалификантката Дария Гаврилова.


Холандката, която е №15 в схемата, отстрани руската левичарка Екатерина Макарова със 7:6(3), 6:1.

 

Bertens


Полуфиналистката от "Ролан Гарос" сервираше за частта при 5:4, стигна до сетбол, но Макарова направи рибрейк. В последвалия тайбрек Бертенс поведе с 6:2 и затвори при втората възможност. В следващата част Кики поведе с 4:0 и лесно спечели срещата.


Представящата Австралия Гаврилова пък направи обрат срещу №7 Светлана Кузнецова и я победи с 2:6, 7:5, 6:4 след два часа и 25 минути игра. В заключителния сет двете си размениха по 3 пробива. В последния гейм Дария направи и четвърти и спечели мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини