Ферер: Сервисът на Мъри реши мача



28-01-2011 17:47 | Станко Димов

Давид Ферер бе на крачка от нова сензация в Мелбърн. След като преди дни повали световния номер 1 Рафаел Надал, днес испанецът взе сет и от Анди Мъри, но в крайна сметка загуби мача и не успя да се класира за неделния финал в Мелбърн.

 

Ферер разкри след двубоя, че стабилният начален удар на Мъри в ключовите моменти, е предрешил изхода на двубоя. Въпреки поражението Давид записа най-доброто си представяне в Австралия, а със сърцатата си игра заслужи суперлативите по свой адрес.


"Мачът се оказа доста труден. През първия и втория сет направихме няколко дълги разигравания. Имах своя шанс да спечеля втория сет и да поведе с 2:0, но в решителния момент Анди вкара страхотни сервиси. В тайбрека той игра по-добре от мен. Опитах се да се задържа в разиграванията, да го затрудня, но не се получи", сподели Ферер.


"Като цяло мисля, че се представих добре. Тичах много и се опитах да играя за всяка една точка. Какво не ми достигна в четвъртия сет? Не знам, може би малко шанс. В тайбрека отново не бях убедителен", каза още световният номер 7.


Испанецът сподели, че трудно може да се определи фаворит в неделния финал при мъжете. Според него шампион ще бъде този, който спечели първия сет.


"Много трудно ще се победят. Не мога да определя кой е фаворит, защото и двамата имат сили да спечелят турнира. И двамата са играли финал тук и знаят какво ги очаквам. Всичко ще зависи от изхода на първия сет", изрази мнението си Ферер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини