Бекер: Настасе не е расист



Бекер: Настасе не е расист
Свързани играчи
Тагове
20-05-2017 08:43 | Николай Драганов

Легендата Борис Бекер подкрепи своя бивш колега Илие Настасе, като обяви, че румънецът "не е расист", но го призова да се извини на Серина Уилямс и да приеме глобите от ITF и WTA. Настасе предизвика два големи скандала, като първо обиди Серина, а след това и женския национален отбор на Великобритания по тенис.


Бекер коментира, че думите по отношение на нероденото дете на Серина от страна на Настасе се дължат на способността му да прави не особено смешни шеги. "Познавам го от 1984 година, играли сме един срещу друг многи пъти, прекарали сме много вечери заедно. Илие не е расист! Той се шегува с всички (за съжаление не винаги е смешно) и трябва да се извини на Серина и Йохана Конта", обясни германецът.


Според носителя на 6 титли от Големия шлем, Настасе трябва да бъде глобен, но не и наказван да не се занимава с тенис. "Той трябва да бъде глобен, а парите да отидат за благотворителност, но не и да бъде изглючен от тенис обществеността. Илие е част от историята на тениса и е отговорен затова, заедно с още много легенди в играта, за стандарта на сегашните играчи", завърши Бекер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини