Рафа: Не е лесно, когато играеш почти всеки ден от 4 седмици



20-05-2017 09:01 | Николай Драганов

Серията на Рафаел Надал от 17 поредни победи на клей беше спряна от Доминик Тийм на четвъртфиналите на "Мастърс" турнира в Рим. Австриецът изгуби два поредни финала от Рафа - в Барселона и Мадрид, но от третия опит в рамките само на няколко седмици успя да запише победа. 


Носителят на 14 титли от Големия шлем призна, че след поредицата от мачове в последните месеци е стигнал до точка, в която не е бил на върха на своите способности. Матадора обаче вече е готов да остави това разочарование зад себе си и да мисли за "Ролан Гарос".


"Той игра много агресивно, удряше топката здраво. Играеше с дълги удари, не пропускаше много. Натискаше и като цяло не можех да отвърна на това. Той имаше контрол върху точките много повече от мен. Това беше неговият ключ към успеха", коментира Рафа.


"Очевидно е, че не изиграх най-добрия си мач. Натрупаха ми се доста двубои, не е лесно, след като си играл почти всеки ден в последните четири седмици. Нормално е един ден да не се чувстваш перфектен. Така че утре съм в Майорка, ще отида за риба или ще поиграя голф, това е", заяви с усмивка испанецът.


"Ще си почина малко - мисля, че го заслужавам и след това ще се подготвя по възможно най-добрия начин за "Ролан Гарос". Това очевидно е един важен турнир за мен", завърши Матадора.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини