Спортен празник в неделя за децата в София



20-05-2017 13:34 | Tennis24.bg

Mного спорт ще има тази неделя край националния стадион „Васил Левски“ - атлетически крос, турнир по футбол на малки вратички, градски ученически шампионат по баскетбол 3х3, BMX, блейдове, скейтборд, кънки училище, демонстрации по паркур, фехтовка и таекуондо, плюс катерене на стена. 

„Празникът е част от програмата и календара на „София - Европейска столица на спорта“ още от самото начало на инициативата – обяви Анатоли Илиев, организационен секретар на „София - Европейска столица“. - От година на година го надграждаме, сега за първи път организираме и футболен турнир. Очакваме над 1000 участници, само в кроса са се записали над 250 атлети, без децата и учениците.“ 

Началото е в 9 часа, когато започва футболният турнир на комплекс „Спортна София“ в Борисовата градина с участието на 6 училищни отбора, финалът е насрочен за 13:15 часа. Баскетболните двубои са валидни за градски ученически шампионат на 3х3, отборите са 10, разделени в две групи. Във фехтовката, таекундото и в част от останалите активности от програмата можете да получите уроци на място.

Детското бягане на 1000 м е в 10:45 ч., а в 11 ч. стартират участниците в масовия крос по 5-километровото трасе по наскоро асфалтираните алеи на Борисовата градина. Състезанията и демонстрациите се организират от Фондация „София - Европейска столица на спорта" и Столична община, по традиция придружени с много настроение, музика, танци, подаръци и награди. При по-големите са осигурени и парични премии за призьорите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини