Тийм: Не бях готов психологически за мача



21-05-2017 11:13 | Любомир Тодоров

Доминик Тийм разказа на какво се дължи тежката му загуба от Новак Джокович на полуфинала в Рим снощи.


"Не мога да кажа, че съм разочарован от резултата. Играта ми е лесно обяснима. Първо, Надал и Джокович имат коренно различен стил на игра. С Новак е по-трудно, защото не ти остава никкаво време за маневри. Второ, за първи път успях да играя няколко седмици поред на такова високо ниво. Чувствах невероятна умора още в мача срещу Куери. Така че победата срещу Рафа беше малко неочаквана и за мен. Но знаех, че този поем не може да продължи вечно", заяви 23-годишният австриец, цитиран от Tennis World.


Тийм, който беше водач в схемата на АТР турнира в София през февруари, призна че не е бил готов и психически за мача с Ноле.


"Знаех, че Джокович ще започне да ме притиска от самото начало, но нищо не можах да направя. Чувствах се смазан и не бях готов за двубой с такъв съперник от психологическа гледна точка. Понякога се случва, когато играеш много мачове поред. Ако стане в мач срещу опонент като Новак, то резултат 0:6, 1:6 е напълно закономерен", допълни Доминик.


Той изигра 16 мача на клей в последния месец на турнирите в Монте Карло, Барселова, Мадрид и Рим. Доминик загуби финалите на състезанията в Испания от Надал, но го победи на четвъртфинал във Вечния град.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини