Зверев не даде шанс на Ноле и грабна първа Мастърс титла



21-05-2017 18:42 | Станко Димов

Александър Зверев спечели по безапелационен начин финала на „Мастърс 1000” турнира в Рим. 20-годишният германец победи на финала 4-кратния шампион Новак Джокович с 6:4, 6:3 и за първи път в кариерата си спечели титла от подобно ниво.

Общо Зверев вече има 4 АТР трофея. От своя страна Ноле губи на финала в Рим за втори пореден сезон. Миналата година той отстъпи, отново в два сета, пред Анди Мъри. Сърбинът не успя да спечели втора титла за годината, след като в началото на сезона триумфира на твърдите кортове в Доха.

Срещата започна с пробив на 15 за Зверев, който се оказа напълно достатъчен за младока в последствие да затвори първата част – 6:4. По идентичен начин започна и вторият сет – брейк за Саша за преднина 2:1 гейма.

Сервирайки за оставяне в мача Джокович допусна нов пробив и загуби двубоя. Ноле приключи срещата с едва 11 печеливши удара на сметката си при 27 непредизвикани грешки.

Любопитен е фактът, че това беше едва третият път в историята, в който Джокович не стига дори до точка за пробив от общо 95 участия във финали! Предишните два пъти бяха в Синсинати срещу Роджър Федерер – 2012 и 2015. Още един факт – за първи път Джокера губи във финал от съперник, който е по-млад от него.

Благодарение на триумфа Саша Зверев ще дебютира в Топ 10 на ранглистата в понеделник. В годишната класация младия германец пък ще се изкачи до №4, като ще изостава само от Рафаел Надал, Роджър Федерер и Доминик Тийм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини