Квитова тренира с усмивка в Париж



Квитова тренира с усмивка в Париж
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
26-05-2017 10:08 | Любомир Тодоров

Ден преди да обяви решението си дали ще играе на "Ролан Гарос" полуфиналистката от 2012 година Петра Квитова направи тренировка в Париж.


Чехкинята, която претърпя операции на лявата ръка след нападение с нож през декември, проведе заниманието с широка усмивка и в отлично настроение. В самото му начало тя беше приветствана с топла прегръдка от своята сънародничка и приятелка Луцие Шафаржова, съобщава сайтът на турнира.


Двукратната шампионка от Уимбълдън Квитова ще съобщи в петък ще участва ли в турнира от Големия шлем, жребият за когото се тегли в 13 часа българско време и ще бъде предаван пряко по Евроспорт.


Ако реши да участва Петра ще се възползва от правилото за тенисистките от Топ 10. Левичарката от Биловец завърши 2016-а под №11 в класацията на WTA. Напускането на Серина Уилямс заради бременост обаче изкачва Квитова до №10.


Така тя ще получава място в основната схема на всеки турнир през тази година, без значение от настоящето й класиране. Освен това чехкинята може да получава неограничено количество "уайлд кард" на сингъл и на двойки. Тя може да бъде номинирана за покани и като бивша победителка в турнирите от Големия шлем.

 

Квитова и Шафаржова

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини