Пиронкова срещу германка в Париж



26-05-2017 13:15 | Любомир Тодоров

Беше изтеглен жребият на Откритото първенство по тенис на Франция "Ролан Гарос".


Четвъртфиналистката от миналата година Цветана Пиронкова ще играе в първи кръг срещу германката Мона Бартел.

Българката е загубила и двата мача срещу тази съперничка, които са били на твърди кортове в Хобарт през 2013 г. и на US Open през 2015 г. Бартел, която е №81 в ранглистата, спечели на клей турнира в Прага този сезон, а миналата седмица от квалификациите стигна до трети кръг в Рим, където отстъпи на бъдещата шампионка Елина Свитолина.

 

От своя страна Пиронкова не успя да спечели победа на червени кортове този сезон. Тя отпадна в първия кръг в Истанбул и в квалификациите в Мадрид и Рим. От вчера първата ни ракета е в Париж.

 

Двубоят на Цвети ще бъде в неделя, понеделник или вторник. При успех пловдивчанката очаква победителката от мача между шампионката от Рим и №5 на "Ролан Гарос" Свитолина и Ярослава Шведова.

 

На жребия присъстваха олимпийските шампиони по бокс на Франция Естел Мозли и Тони Йока които са годеници и са част от комитета по кандидатура на Париж за Олимпийските игри през 2024 година. Според плановете на организаторите на комплекса "Ролан Гарос" трябва да бъдат турнирите по тенис и бокс. По традиция купите бяха внесени от победителите от 2016 година Новак Джокович и Гарбине Мугуруса.


Tennis24.bg от събота ще има пратеник на "Ролан Гарос".

 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини