Кики Бертенс с трета WTA титла



27-05-2017 15:53 | Николай Драганов

Шампионката от миналата година Кики Бертенс успя да защити трофея си в тазгодишното издание на женския турнир в Нюрнберг.

 

Холандката сложи край на приказката на 21-годишната чехкиня Барбора Крейчикова, която започна от квалификациите, но достигна до финал. 

 

Все пак опитът си каза думата и 19-тата в света Бертенс се наложи с категоричното 6:2, 6:1. Това е трета WTA титла за холандката и първа от триумфа й именно тук преди 12 месеца. 


Крейчикова се държа равностойно до 2:3 в първия сет, след което допусна два пробива, като успя да спечели едва четири точки в следващите три гейма. Интрига във втория сет също имаше съвсем за кратко - чехкинята взе първия си сервис гейм, но след това загуби пет поредни, а с това и мача.

 

Бертенс, която през миналата година стигна до трофея, тръгвайки от квалификациите подобно на днешната си съперничка, се наслаждава на добър сезон на клей. Тя играе четвъртфинал в Мадрид и полуфинал в Рим. 


"Не очаквах да победя, но съм щастлива", заяви малко изненадващо шампионката, която достигна до полуфинал на "Ролан Гарос" през 2016 година. "Утре хващам самолета за Париж, ще дам най-доброто от себе си. Беше важно да натрупам увереност преди старта на турнира. Седмицата не можеше да бъде по-добра", добави тя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини