Дъжд и сълзи при завръщането на Квитова (снимки)



Дъжд и сълзи при завръщането на Квитова (снимки)
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-05-2017 14:00 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж


След повече от половин година отсъствие заради трагичен инцидент Петра Квитова се завърна мощна, уверена, но и емоционална на корта.


На "Филип Шатрие" чешката левичарка победи с 6:3, 6:2 за час и 14 минути игра Джулия Босеръп от Съединените щати. Предишната официална среща на Квитова беше финалът на WTA Elite Trophy в Китай на 16 ноември 2016 година, когато се наложи над Елина Свитолина с 6:4, 6:2.


В първата част тенисистката от Биловец проби за 2:0. След това американката оказа яростна съпротива и беше близо до рибрейк, но не съумя да го постигне. Така 15-ата поставена измъкна частта при петия се сетбол.


Във втората двукратната шампионка от Уимбълдън проби в откриващия гейм и затвърди. Веднага след това заваля силен дъжд, който спря двубоя за няколко минути. При подновяваването Квитова продължи да доминира. Тя допусна малко брак при своя сервис (общо 5 двойни грешки), но наниза и 9 аса, а освен това показа и забележителни форхенди и ретури. Чехкинята проби още веднъж за 5:2 и после спокойно затвори двубоя.


Квитова постигна общо 31 печеливши удари при 20 непредизвикани грешки.

Галерия от двубоя на Петра - тук!

В емоционалното интервю на корта пред Марион Бартоли прегърна разплаканата Петра преди да й даде думата.


"За мен е удоволствие да съм тук. Щастлива съм, че взехме това решение, благодаря ви! Смелост и вяра са нещата, от които имаме нужда! Със сърце всичко се постига", обърна се към своя екип развълнуваната тенисистка.


Хората от нейния щаб бяха до един облечени във фланелки с надпис "Courage, Belief, Pojd!", или Смелост, Вяра, Давай! (последното на чешки).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини