Рафа с победа №73 в Париж (снимки)



29-05-2017 16:54 | Tennis24.bg

Рафаел Надал започна с чиста победа участието си на „Ролан Гарос”. Испанецът, 9-кратен шампион в турнира, се наложи с 6:1, 6:4, 6:1 над един от представителите на домакините Беноа Пер.

С изключение на втория сет, в който допусна известни колебания от иначе стабилния си форхенд, Надал тотално контролира случващото се на корта и се поздрави с успеха за по-малко от два часа игра на „Сюзан Ланглен”.

Победата беше 73-а от общо 75 двубоя за Рафа на Откритото първенство на Франция. Важно е да се отбележи, че в началото на третия сет Пер се оплака от болки в областта на корема и видимо завърши срещата изпитвайки физически дискомфорт.

Надал приключи двубоя с 22 печеливши удара и 18 непредизвикани грешки. При Пер този показател е 19:32. Испанецът спечели общо близо два пъти повече точки от опонента си – 91:75.

Във втори кръг Надал, който се е устремил към безпрецедентен 10-и трофей в турнира, ще се изправи срещу холандеца Робин Хаасе.

Първият поставен тенисист, когото Надал може да срещне в Париж е Роберто Баутиста Агут. Двубой между двамата е възможен в IV кръг.

ГАЛЕРИЯ ОТ ВТОРИЯ ДЕН НА РОЛАН ГАРОС!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини