Пиронкова смаза германка с перфектна игра (снимки)



30-05-2017 13:23 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж

 
Цветана Пиронкова се преобрази на "Ролан Гарос". След като нямаше нито една победа на клей за сезона, тя беше безапелационна и победи Мона Бартел от Германия с 6:0, 6:4 на корт №4 в Париж.


Четвъртфиналистката от миналата година Цвети показа мощна игра, страхотен първи сервис (78 процента спечелени точки) и наниза множество уинъри от форхенд и бекхенд. Тя спечели 7 точки от 8 излизания на мрежата.


Пловдивчанката затвори първия сет за малко повече от половин час, а във втория се върна от 1:4 и 0:40. За Цветана това беше първа победа в основна схема от 1 януари 2017 година.

Трибуните бяха пълни с германски фенове, които в началото бяха доста гласовити. Неутралните зрители от Франция и Холандия в началото също подкрепяха съперничката на българката. Но от средата на първия сет преминаха безрезервно в "лагера" на Цвети. В нейната ложа бяха съпругът й Михаил, брат й Енчо, братовчеди и леля на първата ни ракета.

 

За пореден път в голям турни Пиронкова показа майсторство и характер. До момента тя имаше две загуби от Бартел, но я надигра категорично. Освен това мощната германка дойде в Париж с баланс от 12 победи на клей при една загуба, но това не й помогна днес.


ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА НА ЦВЕТИ

 

КАК СЕ РАЗВИ МАЧЪТ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ


Във втория кръг българката очаква петата поставена Елина Свитолина от Украйна. Двете не са се срещали до момента. Непосредствено преди "Ролан Гарос"  Свитолина спечели титлата в Рим, която беше нейна четвърта за сезона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини