Надал с унищожителна победа над грузинец, даде му само гейм



02-06-2017 15:50 | Tennis24.bg

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж

Рафаел Надал се класира за осминафиналите на „Ролан Гарос” по безапелационен начин. Испанецът се наложи с 6:0, 6:1, 6:0 над Николоз Басилашвили в двубой, който продължи точно 90 минути.

За Надал това беше най-убедителната победа в историята му на „Ролан Гарос”! Испанецът е изиграл общо 77 двубоя в турнира и вече има 75 победи.  Общо във формат 3 от 5 сета на червено Рафа вече има 98 победи от 100 срещи.

Единственият гейм, който Басилашвили спечели беше 12-ият, когато бяха изминали 49 минути от началото на срещата. Напълно очаквано, публиката на „Филип Шатрие” награди грузинеца с бурни овации, когато той се разписа в двубоя. За негово съжаление обаче това остана и единственият случай, в който той печели гейм днес.

„Познавах го малко, защото не бяхме играли до този момент. Исках да бъда сигурен, че ще се представя на ниво. Първите 4-5 гейма бяха определящи, играех на невероятно ниво, всичко ми влизаше. След това за него беше трудно да се върне в мача”, коментира Надал след последната точка.

„Независимо от резултата винаги съм се стремял да показвам най-добрата си игра, да поддържам ниво. Моята философия винаги е била да играя на максимума си във всеки един момент, трябва да си готов за всичко. Няма гаранция, че в един момент съперникът няма да вдигне нивото, а ти да започнеш да грешиш. Страхотно е, че на най-важния турнир в моята кариера – „Ролан Гарос”, се намирам в такава форма”.

В спор за място на четвъртфиналите Надал ще премери сили със сънародника си Роберто Баутиста Агут, който по-рано през деня също постигна чист успех, макар и не толкова убедителен в двубоя си срещу Иржи Весели.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини