Мъри: Дел Потро е един от най-добрите в света



03-06-2017 09:53 | Николай Драганов

Хуан Мартин дел Потро все още се бори да се завърне на подобаващо място в ранглистата, след като кариерата му почти беше прекратена поради непрекъснати контузии. Когато е здрав обаче, аржентинецът е заплаха за абсолютно всеки един играч в тура.


Един от тези хора е Анди Мъри, който ще трябва да се изправи срещу Дел Потро в трети кръг на "Ролан Гарос". Двамата изиграха два невероятни двубоя миналата година - Мъри спечели олимпийското злато в Рио, а Дел Потро взе реванш за Купа "Дейвис" в двубой, продължил повече от пет часа.


"Предстои ми тежък мач. Определено не най-лесния за трети кръг. По мое мнение, когато е здрав, той е един от най-добрите играчи в света", коментира световният №1.


"През тази година той имаше няколко тежки жребия. Ако погледнете загубите му ще видите, че е играл няколко пъти с Ноле, загуби от Раонич в Делрей Бийч, а в Маями, струва ми се, от Роджър Федерер", припомни Мъри, който си спомни и мача им в Рио.


"Това очевидно беше брутален мач. Но също така и един от най-запомнящите се, в които съм участвал, независимо от всичко случило се в последните години за мен. Изиграхме страхотен двубой и за Купа Дейвис", подчерта британецът.


Мачът между двамата е втори на централния корт и ще започне веднага след края на двубоя между Ализе Корне и Агниешка Радванска, които излизат на "Филип Шатрие" в 12:00 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини