Мъри надделя в класиката с Дел Потро



03-06-2017 17:10 | Станко Димов

Водачът в схемата Анди Мъри се класира за осминафиналите на „Ролан Гарос”. В най-очаквания двубой за деня, шотландецът се наложи с 3:0 сета над Хуан Мартин дел Потро, в отделните части 7:6 (8), 7:5, 6:0 след близо 3 часа игра на „Филип Шатрие”.

Изключителна драма предложи първият сет, който продължи цели 83 минути. Дел Потро първи проби, а при 5:3 получи и първия си сетбол, който обаче дойде при начален удар на Мъри. При 5:4 в своя полза аржентинецът сервира за сета, до допусна връщане на пробива в последния момент. В крайна сметка сетът се реши в тайбрек, в който и двамата пропуснаха сетболи преди Мъри да затвори с 10:8 точки след форхенд в аут на Дел Потро.

В началото на втория сет Мъри проби, но сервирайки за затваряне при 5:4 беше пробит. Все пак шотландецът отново запази по-голяма концентрация в края и успя с нов брейк да измъкне и втората част. За жалост в третия сет интрига нямаше. Дел Потро окончателно се предаде под натиска на световния №1 и сдаде двубоя и не успя да вземе реванш за загубата от Мъри на финала на олимпийските игри миналото лято.

„Това беше най-добрият ми мач на клей през годината. Имаше моменти във втория и третия сет, в които чувствах, че играя наистина добре. В първия сет Дел Потро заслужаваше повече да спечели.

На твърди кортове Дел Потро щеше да има повече шансове, но в последните години той почти не е играл на клей. Опитвах се да отворя неговата форхенд страна в началото, понякога се получаваше, понякога не. Възползвах се от шансовете, които се откриха пред мен”, коментира щастливият победител.

Следващият съперник на шотландеца ще бъде Джон Иснър или Карен Хачанов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини