Вавринка мина лесно през Фонини по пътя към 1/8-финалите



03-06-2017 18:20 | Николай Драганов

Световният №3 и шампион от 2015 година Стан Вавринка се класира с лекота за осминафиналите на тазгодишния "Ролан Гарос". Швейцарецът се наложи със 7:6(2), 6:0, 6:2 над Фабио Фонини и вече очаква следващият си съперник. Той ще бъде излъчен от мача между местните любимци Ришар Гаске и Гаел Монфис.


Интрига между Вавринка и Фонини имаше само в първия сет, в който двамата си размениха по два пробива, преди да стигнат до тайбрек. Фонини има за какво да съжалява, тъй като на два пъти повеждаше с пробив и дори пропусна цели четири сетбола - един в десетия гейм при 5:4 в негова полза и още три при 6:5 в маратонски гейм 12-ти гейм, в който италианецът спаси и пет точки за пробив, но в крайна сметка беше пробит.

 

Разочарованието от пропиляните шансове си каза думата в тайбрека, спечелен категорично от Вавринка, който не загуби нито веднъж подаването си. Ударът за Фонини беше толкова тежък, че той буквално беше отнесен във втората част, в която не успя да вземе нито един гейм и спечели общо едва осем точки. 


Черната серия продължи и на старта на втория сет с нов пробив за Вавринка, а всички шансове за обрат умряха в шестия гейм, когато Фонини стигна до 0:40 в подаването на съперника, но пропусна и трите възможности да върне пробива. Още в следващия гейм Вавринка на свой ред записа втори пробив, а малко след това от третия си мачбол затвори подаването, а с това и мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини