Мъри: Все по-добре съм, мога да стигна далеч



Мъри: Все по-добре съм, мога да стигна далеч
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
04-06-2017 09:30 | Николай Драганов

Световният №1 Анди Мъри записа впечатляващ успех над много тежък съперник в лицето на Хуан Мартин дел Потро по пътя към осминафиналите на "Ролан Гарос". Победата над аржентинеца вдъхна увереност на Мъри, че може да се пребори за титлата.


Британецът не се намира в най-добрата си форма през цялата 2017 година и особено в сезона на клей, но вчера записа може би най-доброто си представяне на червен корт през този сезон. През миналата година Мъри игра финал в Париж, но малко анализатори предвиждаха той да има шанс да повтори или още по-малко да подобри това постижение през 2017-та.


"Мисля, че играх добър тенис от началото до края. Започвам да се чувствам по-добре. Имах проблеми в последните шест или седем седмици, но вярвам в себе си. Дори когато нещата не вървят добре, аз вярвам, че мога да ги обърна", коментира Мъри.


"Всеки ден се чувствам по-добре. Това определено беше най-добрият ми мач на клей този сезон, особено вотрия и третия сет. Направих някои неща, които ако повтарям през следващата седмица, мога да се представя наистина много добре", добави той.


"Надявам се продължавам в този дух. Психически се чувствам много добре в момента", подчерта британецъ, койти наниза 41 уинъра, а от ключово значение се оказа спечелването след 84 минути на драматичния първи сет, завършил с резултат 10:8 за Мъри в тайбрек. 


Световният №1 ще има предимството да играе утре срещу по-уморен съперник, тъй като потенциалните му съперници Джон Иснър и Карен Качанов ще трябва да доиграят в неделя мача си, който бе част от програмата за събота, но бе преместен заради дъжд в Париж.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини