Надал безпогрешен и срещу Агут



04-06-2017 16:03 | Николай Драганов

Големият фаворит за трофея от тазгодишния "Ролан Гарос" Рафаел Надал записа поредна категорична победа по пътя към рекордна 10-та титла. Матадора се наложи над своя сънародник Роберто Баутиста Агут с 6:1, 6:2, 6:2. 


Това бе втори успех за Рафа от двама мача срещу 29-годишния Баутиста Агут, а следващият съперник на Надал ще бъде излъчен от двубоя между Милош Раонич и друг испанец в лицето на Пабло Кареньо Буста, който отстрани Григор Димитров по-рано в турнира. 


В първи кръг Надал се справи с лекота с Беноа Пер, като изгуби само шест гейма. Последва лека победа и над Робин Хаасе отново в три сета, за да дойде и разрушително 6:0, 6:1, 6:0 над Николос Басилашвили в трети кръг. 

 

Надал започва мача в типичен стил - с пробив на 15 и поведе набързо с 2:0, но в третия гейм допусна изненадващ пробив. Това обаче се оказа единственият гейм, спечелен от съперника му в този сет, тъй като Рафа успя да реализира два нови пробива и да вземе четири поредни гейма за крайното 6:1.


Пробив в третия гейм донесе преднина на Надал във втората част, а следващите си две подавания 9-кратния шампион спечели на 0. При 4:2 той записа нов пробив, а сервирайки за втората част отново не даде нито точка на съперника.


Още в първия гейм на третия сет Баутиста Агут трябваше да спасява три точки за пробив, а в четвъртия гейм на свой ред стигна до такава, но Надал се справи. Още в следващия гейм Матадора достигна до 0:40 в подаването на съперника, който спаси първия брейкбол, но при втория Надал реализира. Това се оказа преломен момент за Агут, който не взе нито гейм повече до края на срещата и напусна турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини