Стосър под въпрос за Уимбълдън, край на уникалната й серия



05-06-2017 08:59 | Николай Драганов

Саманта Стосър напусна "Ролан Гарос" след загуба от Йелена Остапенко в четвъртия кръг, но по-лошата новина за австралийката е контузията, която тя получи по време на двубоя. Саманта доигра двубоя и загуби с 6:2, 2:6, 4:6, но е под въпрос за сезона на трева.


Отпадането и преди финалната четворка, до която достигна миналата година, означава и край на невероятната й серия като №1 в Австралия, която продължава от 2008 година насам. Като първа ракета на Австралия от следващата седмица обаче ще се застане Дария Гаврилова.


"Надявам се", отвърна тя на въпроса дали ще бъде готова навреме за стартиращия на 3 юли Уимбълдън. "Надявам се, че не е нещо сериозно. Все още планирам да го включа в своя график. Но преди да знам какво е точно, не мога да кажа нищо", добави тя.


"Имам болки в ръката от три или четири дни, откакто играх на двойки. Не знам какво има. Но при резултат 5:1 в първия сет просто много, много ме болеше и не преставаше - на всеки форхенд, а след това и на сервис. Общо взето единственото, което можех да използвам без много болка, беше топспин бекхенд. Така че накрая просто удрях този удар в случаи, когато обикновено определено не бих го сторила", обясни Стосър.


Само преди Стосър победи Гаврилова на финала в Страсбург и запази мястото си като първа ракета на Австралия, но сега ще бъде изместена от 23-годишната родена в Москва тенисистка. "Вижте, този рекорд е нещо, с което мога наистина да се гордея. Очевидно той продължи доста време и успях да се задържа. Но сега Даша може да го поеме, пък ще видим", коментира Стосър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини