Вавринка и Чилич се срещат на четвъртфинал



05-06-2017 18:54 | Любомир Тодоров

Третият поставен Стан Вавринка си осигури място на четвъртфиналите на "Ролан Гарос", където го очаква №7 Марин Чилич.


Шампионът от 2015 година отстрани последния оцелял французин в Париж Гаел Монфис със 7:5, 7:6(7), 6:2 след два часа и 43 минути игра на централния корт "Филип Шатрие" и продължава без загубен сет.


Началото на мача беше за Ла Монф. Стан отрази цели 7 точки за пробив в първите си 3 сервис гейма, но при осмата изкара топката в аут и парижанинът поведе с 3:2. Вавринка успя да го върне за 4:4. От 4:5 той взе три поредни гейма, за да спечели срещата.


В средата на втория сет швейцарецът поиска физиотерапевт на корта заради болки в гърба. Частта трябваше да се решава в тайбрек. В него шампионът от 2015-а поведе с 6:3 точки, но Монфис отрази и трите сетбола. После спаси и четвърти, но при петата възможност Вавринка успя да измъкне и тази част.


Французинът свали гарда в третата част и след като взе подаването си в първия гейм, загуби пет поред. При 5:2 носителят на три титли от Шлема сервираше за мача. Той бързо поведе с 40:15, но Гаел отрази мачболите. При третата възможност Стан изстреля тежък бекхенд, който Монфис не успя да отрази и всичко приключи. Швейцарецът записа девети успех от десет мача срещу французи в турнира.


В последния осминафинал при мъжете Марин Чилич се наложи над Кевин Андерсън от РЮА с 6:3, 3:0 и отказване на съперника. За хърватина това ще бъде първи четвъртфинал на "Ролан Гарос", до който стигна без загубен сет.


Вавринка води с 11-2 победи срещу Чилич. За последно хърватинът е спечелил през 2010-а.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини