Дейвънпорт: Щастлива съм, че Шарапова се завърна



06-06-2017 09:39 | Николай Драганов

Легендарната американска тенисистка Линдзи Дейвънпорт призна, че е щастлива от завръщането на корта на Мария Шарапова. Дейвънпорт коментира предстоящите изяви на Маша и най-вече участието и в квалификациите на Уимбълдън, които според американката ще бъдат много различно преживяване.


Шарапова се завърна в игра след 15-месечно наказание заради употреба на забранена субстанция, но не успя да натрупа достатъчно точки, за да намери място директно в основната схема. Така рускинята ще трябва да премине през квалификационния турнир в Роухемптън.


"Тя определено се нуждае от мачове, нуждае се от мачове на трева. Но за един бивш шампион квалификациите на Уимбълдън са нещо доста различно, не са като никои други квалификации", коментира Дейвънпорт и обясни, че кортовете са различни.


"Кортовете на Уимбълдън са невероятни, трудно е да направиш същите където и да било другаде, така че тя ще бъде изправена пред определено предизвикателство. Не е същото в Роухемптън, но мисля, че ще успее да премине квалификациите", добави американката.


"Ще и се струпа доста тенис, защото се предполага, че ще играе и в Бирмингам. След това квалификациите, а след това основната схема. След Щутгарт, а после и Мадрид, тя имаше проблеми с тялото, но мисля, че просто иска да играе. Тя е шампион. Не знам как се чувствам от факта, че ще играе квалификации, но съм щастлива, че е обратното в играта. Предстои ни много интересен турнир в Роухемптън, всички ще искаме да видим какво ще бъде", завърши тя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини