Халеп спаси мачбол и е на полуфинал



07-06-2017 17:22 | Любомир Тодоров

В двубой между девически шампионки от "Ролан Гарос" Симона Халеп отстрани Елина Свитолина след като изоставаше със сет и 1:5, спаси мачбол в среща с много обрати и се класира на полуфинал в Париж, където я очаква Каролина Плишкова, с която почти сигурно ще определят новата водачка в световната ранглиста.


Третата поставена румънка победи №5 в схемата от Украйна след 3:6, 7:6(6), 6:0 след двучасова битка.


Свитолина започна устремно и много агресивно. Тя поведе с 4:0, а след това взе и петия гейм, след като в него отрази 4 точки за пробив на румънката. Халеп се посъвзе и спечели три поредни гейма. В деветия обаче Свитолина стигна до два сетбола и реализира втория.


Доминацията на тенисистката от Харков продължи и във втората част. Сравнително бързо 22-годишната Елина стигна до 5:1, след като тактически напълно надигра опитната Симона. Оттам започна обратът за румънката. Бившата финалистка при жените в Париж спечели 5 поредни гейма и при 6:5 имаше четири сетбола, от които 3 поредни, но Свитолина спаси всичко и вкара частта в тайбрек. Тя поведе с 4:2 точки при смяната на полетата, но Халеп изравни за 4:4. Елина стигна до мачбол при 6:5, но съперничката хладнокръвно я отрази. После румънката получи сетбол и го реализира с помощта на мрежата.


Вдъхновената Халеп стартира с пробив решителната част. Тя вдигна нивото си на игра, спря да греши и поведе с 5:0 с три брейка. След това победителката от Турнира на шампионките в София през 2013 г. сервираше за място на полуфиналите. Тенисистката от Констанца поведе с 40:0 и приключи с ас.

За Симона това беше втори успех срещу Свитолина след този в "Арена Армеец" с 6:1, 6:1.


В другия четвъртфинал втората поставена Каролина Плишкова надделя над последната французойка в схемата Каролин Гарсия със 7:6(2), 6:4 след час и 53 минути игра. Чехкинята постигна 25 печеливши удари (8 аса) при 13 непредизвикани грешки.


В другия полуфинал утре ще играят рожденичките Тимеа Бачински и Йелена Осипенко.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини