Дуелът за №1 при жените може да се реши днес



08-06-2017 07:46 | Любомир Тодоров

В четвъртък трябва да бъдат определени финалистките на "Ролан Гарос". От 16 часа българско време на "Филип Шатрие" играят Йелена Остапенко и Тимеа Бачински, а след тях е сблъсъкът между втората поставена Каролина Плишкова и третата в схемата Симона Халеп.


Вторият поред двубой има пряко отношение към първото място в световната ранглиста. Ако чехкинята Плишкова спечели, в понеделник тя ще бъде №1. Румънката Халеп също има шанс да стъпи на върха, но за тази цел трябва да победи и днес, и на финала.


"Трябва да бъда по-агресивна, но ще бъде много труден мач. Побеждавала съм веднъж Симона за "Фед къп" в много тежка среща, така че не е като да не съм печелила срещу нея. Ще се опитам да извлека предимство от това и да играя сякаш нямам какво да губя", описа Каролина тактиката си.


Всъщност Халеп води с 4-1 победи в преките сблъсъци. След обрата срещу Елина Свитолина вчера тенисистката от Констанца доказа, че е способна на всичко. Полуфиналът между двете противопоставя два различни стила и ще е интересно кой ще надделее.


След първата среща за деня една жена ще празнува незабравим рожден ден, а друга - ще приема поздравления с горчивина. Днес латвийката Остапенко навършва 20 години, а швейцарката Бачински - 28.


Двете са добри приятелки и дори играха двойки на турнира в Ухан миналата есен. След победите на четвъртфиналите в Париж Йелена и Тимеа се прегърнаха в съблекалнята, но на корта няма да има сантименти.


"Знам, че тя е с висок боен дух. Но аз ще дам цялото си сърце и душа за победата", заяви Бачински, полуфиналистка от "Ролан Гарос" и през 2015 година.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини