Тийм: Толкова много играхме с Рафа, че нямаме тайни



08-06-2017 13:06 | Любомир Тодоров

Доминик Тийм стигна с отлична игра до втория си пореден полуфинал на "Ролан Гарос". След като детронира Новак Джокович австриецът говори и за следващия си съперник в Париж - Рафаел Надал.


"В петък ще имам най-трудния си съперник изобщо тук. Това ще бъде четвъртия ми двубой срешу Рафа за 5 или 6 седмици. Така че нямаме тайни в играта. Той е отново в най-добрата си форма, така че ще бъде най-трудната среща, която можете да си представите", коментира 23-годишният Тийм, който нанесе единствената загуба на Надал на клей този сезон.


На въпрос на медиите как мисли да се защитава срещу феноменалния форхенд на испанеца, Доминик заяви, че не може да се отбраняваш през цялото време. Той щял да се опита да не изпраща топката на любимата позиция на Рафа за форхенд, като нарече удара "един от най-добрите в историята на тениса".


"Тази година ми е малко по-трудно на "Ролан Гарос". Не очаквах, че отново ще стигна до полуфинал. Миналия сезон можех само да спечеля, а сега трябва да защитавам постигнатото. Освен това миналата година не бях доволен, че съм на полуфинал, доато сега го намирам за страхотно", призна австриецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини