Халеп на победа от първа титла в Шлема и №1 в света



08-06-2017 21:07 | Станко Димов

Симона Халеп за втори път в кариерата си ще спори за трофея на Ролан Гарос. Това стана факт, след като румънката победи Каролина Плишкова с 6:4, 3:6, 6:3 във втория полуфинал в надпреварата.

Във финала в събота Халеп, поставена под №3 в схемата, ще има за съперник Йелена Остапенко. При победа румънката ще грабне първа титла от Големия шлем и от понеделник ще оглави ранглистата на WTA. Предишното участие на финал в Париж на Халеп беше от сезон 2014, когато тя отстъпи на Мария Шарапова в последния мач.

От своя страна Каролина Плишкова пропусна възможността да стане №1 в света още в понеделник. Това щеше да се случи, ако чехкинята се бе класирала на финал в Париж.

„Великолепно е да бъда отново на финал. Това е любимият ми турнир от Големия шлем. Беше голяма битка днес, Каролина е страхотна, удря топката много силно. Когато играта е по-бърза тя се чувства по-добре. Бях нервна преди мача, знаех, че трябва да връщам топката повече в игра и по този начин ще я накарам да греши.

Във финала ще играя срещу много труден противник. Остапенко е млада, бори се до край, няма какво да губи. Същото обаче важи и за мен – аз също нямам какво да губя”, каза след срещата Халеп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини