Тийм: Добър сезон на клей, много лош финал



10-06-2017 08:59 | Николай Драганов

Очакваният като "блокбъстър" в тениса полуфинал между намиращите се в страхотна форма по време на целия сезон на клей Рафаел Надал и Доминик Тийм не се състоя. Австриецът не успя да се противопостави в очакваната степен на Рафа, а финалът на сезона му на червено беше доста тежък - изгубен на нула сет.


Но третата загуба от Надал през сезона не разочарова толкова самия Тийм, колкото самото му представяне. Шестият поставен допусна 34 непредизвикани грешки, а в последния сет успя да спечели едва девет точки.


"Мисля, че той изигра добър мач днес. Аз не бях на върха на своята игра и резултът го видяхме всички", коментира австриецът. "Хубаво е отново да бъда на полуфинал, но съм наистина разочарован, защото не успях да играя както исках. Все още не знам защо, но ще трябва да намеря причините. Беше добър сезон на клей с много лош завършек", обобши Тийм.


Световният №6 все пак има много позитивни, които може да извлече от тазгодишното си представяне в Париж. Подобно на миналата година той достигна до полуфинал, но го стори без да изгуби сет. Освен това успя да постигне първа победа над Новак Джокович от шест опита досега. 


23-годишният австриец спечели първа ATP 500 титла в Рио през февруари, достигна до финал в Барлселона и Мадрид, но загуби от Надал, след което го победи в Рим. Тийм се намира под №4 в годишната ранглиста. Той е взел участие в 14 турнира от началото на сезона, което е сериозно постижение и от гледна точка на физическата му издръжливост. Той ще изиграе два турнира на трева преди Уимбълдън - единственият турнир от Големия шлем, където все още не е достигал втората седмица.


"Винаги е приятно да играя на трева. Това не е много дълъг период от езона, така че винаги е специално. Напълно различно е от клея, защото мисля, че можеш да изгубиш от много повече съперници, ако имат ден и сервират добре. Ще бъде съвсем различно от последните няколко седмици", коментира Доминик. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини