Руседски: Мъри вече няма да губи от хора като Чорич



11-06-2017 10:08 | Николай Драганов

Бившият №1 на Великобритания Грег Руседски заяви, че е впечатлен от прогреса на Анди Мъри по време на "Ролан Гарос" и изрази увереност, че настоящият №1 в света и негов сънародник е готов за много силно представяне в сезона на трева.


Мъри отстъпи на Вавринка в епичен петсетов полуфинал в Париж, но според Руседски Мъри може да извади само позитиви от представянето си.


"Като цяло това беше много позитивен турнир за него. Очевидно в първите два кръга не стартира добре, но след това, за мача с Дел Потро значително подобри играта си и мисля, че заигра много добре, достигна до полуфинал, където загуби от Стан, който направи невероятен мач", коментира Руседски.


"Анди имаше страхотна 2016 година, достигна до №1. Като погледнем назад може би е лесно да видим, че му трябваше малко почивка. Имаше някои проблеми в началото на сезона, а преди Париж беше на антибиотици. Така че да достигне до полуфинал е много добро постижение, а и Лендл отново е край него. Това го поставя в много добра позиция преди сезона на трева", добави той.


"Той е спечелил Уимбълдън два пъти, а Куинс - пет пъти, което е невероятно. Схемата в Куинс е една най-добрите, които сме виждали, така че ще бъде невероятно, ако успее да спечели за шести път. Успя да обърне нещата точно навреме", добави британецът.


"През миналата година той изигра толкова много мачове и спечели повечето от тях. Всичко е въпрос на връщане на увереността, защото някои от загубите, които допусна този сезон, не бяха такива, които сме виждали от него от дълго, дълго време. Но мисля, че увереността му се завръща и скоро няма да видим шокиращи загуби, като тази от играчи като Борна Чорич. Сега въпросът е дали когато играе срещу тези като Стан, Федерер и Рафа, ще успее да се справи?", завърши той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини