Шарапова пропуска Уимбълдън



11-06-2017 10:27 | Николай Драганов

Мария Шарапова няма да вземе участие в квалификациите за Уимбълдън и ще пропусне целият сезон на трева заради контузията, получена на турнира в Рим.


Рускинята се завърна на корта през април след 15 месеца извън кортовете заради употреба на забранена субстанция.
По време на турнира в Рим, където Маша получи уайлдкард, рускинята получи травма и прекрати двубоя си срещу Миряна Лучич-Барони в третия сет, като от тогава не е излизала на корта отново.


Шарапова така и не получи уайлдкард за "Ролан Гарос", но успя да извоюва достатъчно точки, за да намери място в квалификациите за Уимбълдън по право. 


За съжаление обаче травмата от италианската столица няма да и позволи да се завърна на корта преди края на юли.
"След допълнителен скенер стана ясно, че разкъсаният в Рим мускул за съжаление няма да ми позволи да участвам в турнирите на трева, които бях предвидила", написа Шарапова в своя официален акаунт във "Фейсбук".


"Искам да благодаря на LTA за тяхната невероятна подкрепа при завръщането ми и факта, че ми осигуриха уайлдкард за Бирмингам - турнир, който се надявам много от вас да наблюдават."


"Надявам се да ви видя догодина. Ще продължа да работя за своето възстановяване, а следващият ми турнир по програма ще бъде този в Станфорд", добави рускинята.


Надпреварата в Станфорд е на твърди кортове и стартира на 31 юли. Пропускането на целия сезон на трева пък означава, че Маша няма да може да си гарантира навреме достатъчно точки за участие директно в основната схема на US Open и ще трябва да премине през квалификациите. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини