Димитров и Федерер научават съперниците си в Щутгарт



13-06-2017 09:14 | Николай Драганов

Григор Димитров ще стартира сезона на трева с участие на турнира от сериите ATP 250 в Щутгарт. Гришо е поставен под №2 в схемата и започва директно от втори кръг, а във вторник предстои да научи името на своя първи съперник.


Той ще бъде определен от двубоя между Андрей Кузнецов и Йежи Янович, които откриват програмата на Корт №1 около 12:00 часа българско време. Двамата не са се срещали нито веднъж до този момент, като руснакът заема №79 в света, а Янович е чак №155 в ранглистата. Полякът обаче е бивш №14 и макар да се намира в дупка може да бъде много опасен съперник.


Гришо никога не е играл срещу Кузнецов, но ще има има идея какво да очаква, ако съперникът му се казва Йежи Янович. Двамата са се срещали три пъти, като полякът спечели първият им сблъсък през 2014 година на "Мастърс" турнира в Синсинати, но изгуби година по-късно на друг "Мастърс" - в Рим. 


Последната им среща пък беше през тази година в София, когато Гришо стигна до труден трисетов успех пред родна публика, а впоследствие спечели титлата, като именно мачът се Янович се оказа може би най-тежкият му двубой. Двамата никога досега не са се срещали на трева.


Своят първи съперник в Щутгарт ще научи и шампионът от Australian Open, Индиън Уелс и Маями през този сезон Роджър Федерер. След феноменалното начало на сезона швейцарецът си взе почивка и пропусна целия сезон на клей. 


Любимата му част от сезона - мачовете на трева, ще започнат с двубоя срещу ветерана Томи Хаас или французина Пиер-Юг Ербер, които играят във вторник следобед на Централния корт. Роджър никога не е печелил тази надпревара, която се провеждаше на клей до 2015-та година, преди да влезе в краткия календар на турнирите на трева. 


Сблъсък между Гришо и един от неговите детски кумири е възможен чак на финала. До този момент Федерер остава единственият представител на т.нар "Голяма четворка" - Мъри, Надал, Джокович и Федерер, срещу която Димитров няма победа в официален мач в кариерата си. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини