Ветеранът Томи Хаас с последно участие в Щутгарт



13-06-2017 09:51 | Николай Драганов

Бившият №2 в света Томи Хаас е пример за волята на един спортист да прави онова, което обича най-много, независимо от обстоятелствата. 39-годишният Хаас пребори куп контузии, за да се завърне на корта пред 2017-та година. 


Германецът отдавна сподели, че това ще бъде последният му сезон в тура и в момента на практика се сбогува с всеки един турнир, на който участва. Във вторник Хаас ще излезе за своя първи мач на турнира в Щутгарт. Това ще бъде негово седмо и последно участие в тази надпревара, която през 2015 година смени настилката от клей на трева.


Хаас има един финал тук през 1999-та година, а през този сезон ще опита за втори път тревата, след като през 2015-та отпадна във втори кръг в дебютното издание след промяната. Ако успее да запише победа срещу французина Пиер-Юг Ербер, германецът ще има удоволствието да излезе на корта срещу Роджър Федерер в първия мач на швейцареца след трофея в Маями.


"Много съм развълнуван, че тялото ми сътрудничи и имам шанс да играя още веднъж в Щутгарт", каза Хаас, който има две титли на трева - през 2009 и 2013 година в Хале. 


"Гледам с нетърпение и към турнира в Хале следващата седмица. Очакват ме много позитивни емоции след часовете на тежки тренировки, от които имах нужда, за да се подготвя", добави германецът. Двамата с Федерер са добри приятели, а вчера използваха деня, за да разменят няколко удара... на площада


Двамата са част и от нашумялата бой банда One Hand Backhand Boys, третият член на която е Григор Димитров. Гришо също участва на турнира в Щутгарт, което е причина меломаните по света да очакват с нетърпение нов хит от триото. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини