Федерер: Изненадан съм, че с Надал отново доминираме



13-06-2017 14:37 | Станко Димов

Роджър Федерер няма да взима дълги почивки до края на сезона и ще играе редовно. Това каза самият тенисист в интервю пред официалния сайт на АТР.

35-годишният швейцарец бе извън игра за два месеца, като пропусна всички турнири на клей в Европа. В сряда обаче Маестрото ще излезе на корта за първия си двубой от турнира на трева в Щутгарт.

„Няма да има повече дълги паузи, достатъчно почивах. В момента се чувствам като световен шампион по тренировки, но целта ми не е да тренирам, а да играя редовно. Точно това смятам да направя до края на сезона, като започна от Щутгарт”, коментира Федерер.

От началото на годината Федерер и Рафаел Надал са тенисистите, които впечатляват най-много. Швейцарецът спечели в Австралия, Индиън Уелс и Маями, а испанецът бе над всички на любимите си червени кортове в Монте Карло, Барселона, Мадрид и Париж. Дали Маестрото е очаквал подобен старт на годината?

„Бях изключително изненадан от успеха в Австралия, а титлите в Индиън Уелс и Маями просто направиха изненадата пълна. Мисля, че триумфът на Надал на „Ролан Гарос” не беше голяма изненада, защото той беше печелил турнира 9 пъти преди това. Надявах се, че той ще доминира в сезона на клей, както го правеше предишни години.

Но аз все още съм изненадан, че сме в състояние да го правим (да доминират). При Мъри се забелязват спадове след невероятните последни месеци от миналата година, Джокович също не е в най-доброто си състояние. Ние се възползвахме от това и от факта, че започнахме сезона свежи и отпочинали”.

Федерер е категоричен, че Рафаел Надал е фаворит да завърши годината като №1. „Той е в страхотна позиция да го направи. За него най-важното сега е да се опази от контузии. За мен е важно да се върна на победния път. Убеден съм, че много момчета ще покажат най-добрия си тенис през втората част от сезона – Мъри, Джокович, Нишикори, Раонич, Зверев, Кириос, Стан. Всички ние ще покажем най-добрия си тенис. Предстоят епични битки до самия край на сезона”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини