Надал отказа участие в Куинс



Надал отказа участие в Куинс
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
14-06-2017 07:31 | Николай Драганов

Два дни след като спечели рекордната 10-та титла от "Ролан Гарос", а преди това и трофеите от Монте Карло, Барселона и Мадрид, Рафаел Надал обяви, че няма да вземе участие на турнира на трева в Куинс. 


В своя офицален профил във "Фейсбук" 15-кратният шампион от Големия шлем написа: "Много съжалявам да обявя, че немя да имам възможност да играя в Куинс следвщата седмица. Тъжен съм, че трябваше да взема това решение, защото обичам Куинс, спечелих турнира през 2008-ма година и всеки път, когато съм достигал финал на Уимбълдън, беше като преди това съм играл в Куинс".


След уникалния сезон на клей Рафа е преценил, че се нуждае от повече време за почивка, тъй като тялото му вече не е като на младеж. "Надявах се да си взема няколко дни почивка и след това да бъда готов, но на 31 години, след дълъг клей сезон с всички емоции на "Ролан Гарос" и след като разговарях с моя отбор и докторите, реших че тялото ми се нуждае от почивка, ако искам да бъда готов да играя на Уимбълдън. Извинявам се на всички мои страхотни фенове във Великобритания и за организаторите на турнира. Надявам се да се видим в Куинс догодина", добави Надал.


Испанецът стартира отлично годината, като игра финал на Australian Open и напълно доминира в сезона на клей. Представянето му позволи да се изкачи до №2 в света, като има много сериозни шансове да атакува първата позиция в ранглистата в края на сезона.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини