Страхотно посрещане на Остапенко в Латвия (ВИДЕО)



14-06-2017 08:14 | Николай Драганов

Стотици латвийци посрещнаха своята нова голяма звезда Йелена Остапенко на летището в родината. Властите в Рига, медиите и почитателите на шампионката от "Ролан Гарос" бяха организирали специална церемония по повод забележителната и победа в Париж.


Церемонията на практика започна още преди 20-годишната латвийка да отлети към родината, като от екипа на авиокомпанията си направиха снимка с нея и трофея на пистата преди излитане. Вече на родна земя, тя беше посрещната като истински герой, записал едно от най-страхотни постижения в историята на тениса.


"Чуствам се много добре, щастлива съм да бъда у дома", бяха едни от първите думи на Остапенко, която се изкачи от №47 до №12 в света след триумфа във френската столица. 


"Беше невероятно, атмосферата на финала беше страхотна. Чувствах подкрепата на хората в Латвия и на трибуните", добави младата латвийка, която стана първият тенисист след Куставо Куертен през 1997 година, който печели дебютната си титла в тура в турнир от Големия шлем. Съдбата е още по-закачлива, тъй като Куертен прави това на 8 юни 1997 година - денят, в който е родена Остапенко.


Вижте видео от посрещането на латвийката в Рига:


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини