Пиронкова на четвъртфинал след година



14-06-2017 16:57 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Цветана Пиронкова се класира на четвъртфинал на турнира на трева в Нотингам.

.
В мач от осминафиналите пловдивчанката победи Куруми Нара от Япония с 6:3, 6:2.


За последно Цветана стигна до най-добрите осем точно преди година, когато тръгна от квалификациите в Бирмингам, пак на трева, и се класира за четвъртфинал на 16 юни.

Двубоят започна с пробив на азиатката за 2:1, но след това Цвети, която игра с кинезиотейп на рамото и дясната ръка, стабилизира подаването си, адаптира се към вятъра и влезе в серия от 4 поредни гейма. После поиска физиотерапевт на корта заради мазол на дясното стъпало. При 5:3 Пиронкова сервираше за сета. Тя поведе с 40:0 и приключи частта с добро воле на мрежата.


Цвети продължи да бъде стабилна, което обезвери Нара. Набързо българката дръпна с два пробива с 4:0. При 5:2 тя сервираше за място на четвъртфиналите. Цветана стигна до мачбол и го реализира с мощен бекхен.

 

 

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА


Цвети вкара 70 процента първи сервис и реализира 82 процента от точките при разиграването му. Тя постигна3 аса и направи 2 двойни грешки. За достигането до тази фаза Пиронкова взема 60 точки за световната ранглиста, където е №126 тази седмица.


Съперничката й на четвъртфинала в Нотингам в петък ще се определи утре в двубоя между №5 Луцие Шафаржова от Чехия и Сие-Су Уей от Тайван.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини