Мъри: Скоро ще изгубя първото място



17-06-2017 09:37 | Николай Драганов

Световният №1 Анди Мъри е наясно, че се нуждае от перфектно представяне в сезона на трева, ако иска да остане начело на ранглистата при мъжете.

 
Британецът отпразнува с много ентисуиазъм миналогодишния си трофей от Уимбълдън, но четири месец по-късно, отново в Лондон, беше далеч по-сдържан след трофея си от ATP финалите. От тогава той така и не може да отпразнува някой голям трофей.


"В края на миналата година на финалите не направих нищо, защото бяха много изморен. Отидохме на вечеря с отбора с отбора следващата вечер, но аз бях толкова изтощен. Буквално се бях разболял, това започна още в деня на финала. Като се събудих на другата сутрин, бях уморен, не пих нищо, не празнувах. През този сезон засега нямам поводи за празник, но се надявам в следващите няколко седмици това да се промени", подчерта британецът.


Мъри отпана рано на Australian Open а след това страдаше от болест, контузия и лоша форма чак докато не се събра отново с треньора си Иван Лендл и не успя да достигне до полуфинал в Париж.


"Бях в наистина лоша позиция преди "Ролан Гарос". Той ми каза: Wow, наистина нещата не са добре. Но присъствието му наоколо със сигурност ми помогна. Може би съм малко повече себе си, когато той е покрай мен. 
През следващата седмица Мъри ще играе в Куинс, а след това и на Уимбълдън. Защитата на титлите ще му позволи да остане под №1, но в против случай е застрашен от Рафаел Надал, Стан Вавринка или Новак Джокович.


"Ще дам най-доброто от себе си, за да се задържа колкото е възможно по-дълго. Надявам се да остана до края на Уимбълдън. Надявам се да имам силен сезон на трева. Но е много вярно все пак да изгубя №1. Всеки го губи в някакъв момент, а с начина по който играх от февруари чак до Париж, не можеш да си го позволиш, ако искаш да останеш на върха", откровен бе Анди.


"Последните няколко месеца не играха като №1. Но от друга страна усещам, че се намирам в началото на нов цикъл, който започна на "Ролан Гарос". Чувствам: ОК, нека надградим на това и да направи силни четири или пет месеца до края на годината. Да завършим силно и да се завърнем на правилния път", пожела си той.


"Подготовителните турнири преди Париж не бяха добри, играех зле. Но сега чувствам, че се движа в правилната посока отново. Но въпреки това, почти сигурно е, че ще загубя първото място в следващите няколко месеца. Но ще трябва да се опитам и да си го върна", добави той.


Мъри имаше забележителен финал на 2016-та година, като спечели пет последователни турнира, докато Надал и Федерер бяха контузени. Но сега двамата се завърнаха, спечелиха първите два турнира от Големия шлем и влизат в Уимбълдън като едни от фаворитите.


"Начинът, по който се завърнаха, беше невероятен. И двамата са велики играчи и когато са здрави и подготвени, могат да победят всеки", отдаде заслуженото на Рафа и Роджър британецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини