Банка за сперма краде Янкович



02-02-2011 09:14 | Станко Димов

Бившата номер 1 в света Йелена Янкович бе забъркана в сериозен скандал. Лицето на сръбкинята се появи на картичка, която рекламира банка за сперма в Швейцария. Картичката бе пусната в свободна продажба в интернет, както и по всички жп гари в страната. На нея е изобразена Янкович с надути бузи, а текстът гласи "Банка за сперма. Моля, елате и оставете семето си тук".

 

Скандалът бе разкрит от швейцарския вестник "Блик", след като читатели са се обадили в редакцията от жп гарата в Берн. Картичката с лицето на Янкович струва 2 швейцарски франка.

 

По-късно стана ясно, че гафът е допуснат от немската компания "Модърн Таймс", която произвежда поздравителни картички за цяла Европа. От фирмата се опитаха да замажат гафа, като изтеглиха серията с Янкович от интернет.

 

"Не знаехме, че това засяга г-ца Янкович. Искрено съжаляваме и се извиняваме за постъпката си", заяви пред "Блик" мениджърът на "Модърн Таймс" Андреас Мамеров.

 

Според информация на "Блик" картичката се разпространява в Швейцария от началото на 2010 г. "Помолихме всички да изтеглят този продукт от продажба. Не искаме да нарушаваме личните права на никого с подобни продукти", заяви говорителката на разпространителската компания "Валора" Стефания Мистели, цитирана от "7 дни спорт".

 

Самата Янкович не знае за картичката. Сръбкинята, която в момента е №8 в световната ранглиста, е на подготовка в академията на Ник Болитиери в Брейдънтън, Флорида. За гафа обаче бе уведомена майка й Снажана, която отказа коментар. Най-вероятно обаче Янкович ще заведе дело заради обидната картичка.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини