16-годишният Надал: Искам да стана велик играч, но ще бъде трудно (видео)



19-06-2017 09:23 | Николай Драганов

Рафаел Надал ще остане завинаги в историята на тенис като един от най-великите играчи, а и кариерата му все още не е свършила. Нещо повече - само преди седмица Рафа триумфира с рекордна 10-та титла от "Ролан Гарос", която бе общо под №15 за него в Големия шлем. 


Какво обаче си е мислил Рафа преди 15 години? Отговорът дава старо негово интервю, когато е на 16 години и все още мечтае за големите трофеи при мъжете. Към момента на интервюто пред испанска телевизия, Рафа се намира под №112 в света. 


"Моята амбиция? Ами, предполагам, да стигна колкото мога по-далеч, да стана велик тенисист", заявява 16-годишният Надал, който е професионалист от 1 година.  


"Трудно е, ще трябва да се трудя здраво всеки ден. Няма да е лесно, ежедневните тренировки са тежки, а има и толкова много тежки съперници", коментира бъдещият голям шампион.


В интервюто той споделя, че обикновено е най-младият участник в турнирите, на които се появява. "Винаги си мисля, че ще бъдат по-добри от мен. Но когато изляза на корта, понеже съм боец и наистина мразя да губя, нещата се подреждат", добавя Рафа.

 

"За момента съм само №112 в света, така че ми предстои дълъг път. Ще трябва да продължа да се подобрявам, но няма да е лесно", завърша интервюто. 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини