Мъри: С радост бих защитавал златния си медал в Токио



19-06-2017 10:55 | Николай Драганов

Анди Мъри не направи най-добрият старт на сезона и се представяше под нивото си чак до Откритото първенство на Франция, където достигна до полуфинал. Преди старта на сезона на трева британецът заяви, че в крайна сметка винаги го е интересувало удоволствието от тениса, а не толкова титлите и класирането в ранглистата.


"Това е, което правя в общи линии през целия си живот. В момента имам една цел - когато изляза на корта, просто опитвам да ставам по-добър, да подобрявам играта си. Това искам да правя - искам да извлека максималното от последните няколко години на кариерата си. Дали ще бъдат две, четири или шест години, това няма значение", заяви Мъри.


Британецът вече е баща, мултимилионер, шампион от Големия шлем, златен медалист от Олимпиада и №1 в света. "Докато съм здрав и във форма, докато се наслаждавам на играта, ще играя колкото е възможно по-дълго. Не бих искал да спирам след две години. Искам да продължа да играя. Кой знае къде ще бъда след няколко години", каза Мъри, който не остана много доволен, че му се налага да отговаря на въпроси за края на своята кариера.


"Може да съм в Токио, защитавайки своя втори златен медал от Олимпийските игри, който спечелих в Рио. Наистина се надявам все още да играя за следващата Олимпиада, ще се радвам. Но не мисля, че ще взема решението докога да играя само на база на желанието ми да играя в Токио. Искам да бъда там, ако все още се чувствам способен да побеждавам. Кой знае? Може би дори няма да бъда в олимпийската ранглистата, защото ще има повече момчета от Великобритания пред мен по това време", каза Мъри, който среща играещият за Великобритания Алиаз Бедене в първи кръг на турнира в Куинс.


Въпреки това Мъри не показа несъгласие с думите на Джон МакЕнроу, според когото британецът е зад Федерер, Надал и Джокович като място в своето време. "В по-голямата част от кариерата ми така стоят нещата. Винаги съм бил зад тях в ранглистата. Ако погледнете титлите и всичко, което са постигнали, не мога да се сравнявам с тях.

 

Може би няколко неща, които съм направил, а те все още не са успяли, но в много неща съм четвърти. Това е ако погледнете целите кариери, но не и като погледнете миналата година, защото аз съм №1 в света", обясни Мъри.


"Бях по-добър от тях в последните 12 месеца, така работи ранкинг системата. Отне ми доста време да стигна до там. Така че това не е вярно за миналата година. Ако говорим за кариерите ни като цяло, може би, ако можех, бих заменил своята за някоя от техните. Очевидно, тъй като те са спечелили повече от мен", каза Мъри, който се нуждае от трофеите в Куинс и Уимбълдън, за да е сигурен в оставането си под №1.


"Схемата в Куинс е много силна, както в повечето години. Откакто турнирът стана от сериите ATP 500, определено стана много добър. Ще бъде тежко", призна британецът. "Обичам тренировките, обичам да пътувам. Обичам това, което правя", завърши той. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини